( Foto är tagit av mig själva nånstans mellan Adak och Malå, på vår resa till och från Norrland 2012 )

söndag, juni 10

Botemedel mot cancern ? Med hop till framtiden...

Igår var det en regnigt dag, i alla fall när jag vaknade, 20 mm på 7 timmer, underbar för trädgården, och snigeljakt,  ( 73 styck ! ).  Huvudverken jag hade igår morse släppte efter några timmer, och feber kom inte tillbaka. Resten av dagen gick åt att hjälpa måg 2, med avloppet av ett handfat, och mulltoa.... Frugan köpte som present en ny handfat, för att ha i stugan....  men det är inte var " denna " inlägg handlar om,........
Följande artikel hittade och läste jag på bloggsida ( " George med Liemannen bakom axeln," ) och tycker att det är värt att stjäla... för att vidare publicera. Här är texten som publicerades för några dagar sedan och den nyheten sprider sig som en löpeld i media. Man har lyckat med testar att mer eller mindre ” bota ” 2 av 3 " obotliga cancerpatienter " inom en kort tidsperiod. .

             linjer/Linie36.gif

June 2, 2012 (Chicago, Illinois) — A new immune-targeted approach to cancer treatment is being heralded as the next big thing in oncology after 2 investigational agents (BMS-936558 and BMS-936559, Bristol-Myers Squibb) produced unprecedented durable tumor response rates in 3 cancers in early trials.

             linjer/Linie36.gif

Resten av texten översatt jag med Google translate, 
så förlåt för eventuell fel i grammatiken!!

Den metod som använder monoklonala antikroppar för att neutralisera den programmerade död 1 (PD-1)protein och dess partner molekyl (PD-L1), delar av tumörer som gör att de kan undgå sitt nemesis - immunsystemet
Denna hämning av PD-1 med antikroppar "kan uppfylla de förväntningar" i "nästa gräns vid behandling av cancer", enligt en ledarartikel som publicerades på nätet 2 juni i New England Journal of Medicine att sammanfalla med presentationen av studierna här . Det följer med publiceringen av fas 1 .Redaktör Antoni Ribas, MD, skriver att tillsammans studierna visar att de nya immunterapi medlen har "brutit taket av varaktiga tumör svarsfrekvens på 10% till 15 % ".Detta tak på 15% har funnits under de senaste 30 åren, en period där många immunterapi för cancer har visat begränsad nytta och hög giftighet, konstaterade han. Antikropparna som blockerar PD-1 och PD-L1 är "sannolikt att ge ett nytt riktmärke för antitumöraktivitet i immunterapi," enligt Dr Ribas.


De 2 studier förorsakade stor uppståndelse i här på årsstämman 2012 för ASCO, där de presenteras. Även om uppgifterna fortfarande är mycket tidigt, skapade resultatet ett surr efter att markeras på en presskonferens och göra den till första sidorna i flera ledande amerikanska tidningar, däribland Wall Street Journal.i en fas 1 studie av BMS-936.558, en injicerbara antikropp som blockerar PD-1 och ökar antitumörimmunitet, inskrivna amerikanska forskare 296 patienter med avancerad melanom, tjocktarmscancer, nonsmall-småcellig lungcancer (NSCLC), prostatacancer och njurcancer som hade kommit trots standardbehandling.


Objektiva svar observerades hos 26 av 94 patienter (28%) med melanom, i 9 av 33 patienter (27%) med njurcancer, och i 14 av 76 patienter (18%) med icke-småcellig lungcancer, alla behandlades i minst 6 månader . Svaren var "mycket tålig", 20 patienter hade svaren varar 1 år eller mer (av 31 som hade 1 år eller mer uppföljning), säger huvudförfattaren Suzanne Topalian, MD, från Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore , Maryland.


Det fanns inga objektiva svar hos patienter med avancerad kolorektal-eller prostatacancer. Emellertid var medel som är effektivt både i skvamösa och nonsquamous icke småcellig lungcancer. Lungcancer Resultaten var oväntade, eftersom lungcancer patienter har varit historiskt svarat på immun-baserade terapier, förklarade Dr Topalian.


"Det är ett anmärkningsvärt resultat", sa hon. "Jag har varit i området av cancer immunoterapi sedan 1985, och detta var en äkta överraskning."


Antikroppen administrerades som en intravenös infusion var 2 veckor i varje 8-veckors behandlingscykel. Svar bedömdes efter varje behandlingscykel och patienterna fick behandling i upp till 2 år (12 cykler) eller tills de hade en komplett respons eller progressiv sjukdom. Rättegången var en doses kaleringsstudie, efter 3 olika planerade doser (0,3 till 10,0 mg / kg kroppsvikt), ingen maximalt tolererad dos observeras forskarna rapporten. Patienterna var "kraftigt förbehandlats," med 47% efter att ha haft åtminstone 3 tidigare kurer, bland immunterapi och BRAF hämmare i en del melanompatienter.
De överraskande svaren sett i lungcancer "understryker möjligheten att någon tumör kan vara immunogent med rätt immunaktivering", skriver forskarna.


Studierna finansierades av Bristol-Myers Squibb (BMS). Dr Topalian rapporterar att en konsult / rådgivare till BMS och Amplimmune, och ta emot forskningsmedel från BMS. Några av hennes medförfattare rapportera finansiella upplysningar i samband med BMS eller är anställda i bolaget. Dr Ribas redovisar finansiella band till Plexxikon. Dr Verma rapporterar att en konsult / rådgivare till och ta emot arvode från GlaxoSmithKline och Roche Diagnostics, och ta emot forskningsmedel från Roche Diagnostics.


Publicerades online 2 juni, 2012.  


             linjer/Linie36.gif

All detta betyder att en botemedel till olika sortens cancern har upptäckts, och att för 2 av 3 obotliga cancerpatienter finns hop att bli botat....( mellan 18 % och 28 % av patienter, är " 1 av 3 " om jag räknar rätt ) Så lite fel i texten finns !!!

Att vara, är att vara, med hop till framtiden....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar